30 Ocak 2014 Perşembe

Časopis Tina radí: Domácí kúry na vlasy


Přítelova maminka nejspíš ví, že se zajímám o vlasy, tak mi schovala článek o domácích maskách v časopisu Tina. Našla jsem zde masku pro více lesku, větší objem a další. Tak jdeme na to :).

TIP č.1 - PRO HEZKÝ LESK
Jednu lžičku sušených březových listů přelijte jedním šálkem vroucí vody. Po 10 minutách přeceďte a vychladlým roztokem vlasy přelijte.

TIP č.2 - PRO MASTNÉ VLASY
Jeden šálek rajčatové šťávy smíchejte s jednou lžící kukuřičného škrobu a nechte 5 minut bobtnat. Směsí si přelijte vlasy a poté je opláchněte čistou vodou.

TIP č.3 - PRO SUCHÉ VLASY
Dužinu jednoho zralého avokáda rozmačkejte a smíchejte ji se dvěmi lžícemi gelu nebo šťávy z aloe vera a půl lžičky citronové šťávy. V čerstvě umytých vlasech nechte působit asi 20 minut a pak opláchněte.

TIP č.4 - PRO VĚTŠÍ OBJEM
Jednu lžičku medu rozpusťte v čtvrt litru teplé vody, přidejte lžičku jablečného octa a půl lžičky citronové šťávy. Roztok důkladně vetřete do vlasové pokožky i do čerstvě umytých vlasů a již nevyplachujte.

TIP č.5 - PRO POKOŽKU HLAVY
Večer před spaním vetřete do vlasů pokožky jednu lžičku olivového oleje a ráno vlasy dobře umyjte šamponem.

Jen chci upozornit, že citron a med mají zesvětlující účinky, tak aby jste se nedivili, že po delší době používání se Vám malinko zesvětlí vlasy. Samozřejmě to není vidět hned po prvním použití a není to nijak velký skok :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder